Individuele ontwikkeling

Als je de mens leert kennen begin je van een dier te houden,
als je het dier leert kennen begin je de mens te begrijpen!

Individuele ontwikkeling; daarom een paard!
paardenknuffelHet paard is een gevoelsdier, lichamelijk en emotioneel. Zijn lichaamstaal is het voornaamste communicatiemiddel. Paarden reageren direct op ons handelen en spiegelen hierbij onze instelling, houding en gedrag. Hierbij is het gedrag van een paard puur, zonder vooroordelen en dus per definitie eerlijk. Dat paarden dus je onbewuste gedrag en emoties spiegelen raakt steeds meer bekend. Dat betekent dat je zelf een groot aandeel hebt in hoe een paard op jou reageert en daarbij vooral ook jezelf beter leert kennen.
In de training wordt gebruik gemaakt van het vermogen van paarden om gedrag, houding en intenties van mensen te spiegelen. Je gaat proberen contact te maken met het paard om zo samen met onze coach te ontdekken hoe het gedrag van het paard iets over jou kan vertellen.

Waarom reageert een paard op een bepaalde manier op jou? Ligt dat aan het paard of ligt dat aan jou? Ben je een geboren leider of misschien toch een volger? Durf  je initiatief te nemen en heb je het vermogen om duidelijk te zijn? Het paard laat zien wie jij bent!